KONSERTER raabe

Published on April 14th, 2015 | by bergenbibliotek

HUSLYDEN#3: Tellef Raabe gjør Neil Young – 16.04.2015

Den bergensbaserte musikeren Tellef Raabe har tidligere gjestet biblioteket for å tolke Kate Bush. Når han nå er invitert tilbake, er det for å tolke en av hans egne favorittplater fra Musikkavdelingens arkiv.

Tekst: Charlotte Myrbråten
Foto: Stian Møller

Tellef er en slags singer/songwriter som lager mørk popmusikk, og assosiasjonene peker både mot Nick Drake og Joy Division. Det er likevel Neil Young som er mest definerende for hans oppvekst. Sammen med faren eier han en av Norges største samlinger.

– Neil Young har en helt spesiell plass i både hjertet og platesamlingen min. Den første konserten så jeg i barnevogn som ettåring, den forrige så jeg i sommer. Det var nok først pappa som påvirket meg til å like musikken, men fra jeg hørte konsertplaten Weld (1992) som 12-åring var jeg en genuin blodfan. Etterhvert har tidlig Neil Young blitt viktigst for meg, noe som reflekteres i platevalget.

På Huslyden vil Tellef Raabe fremføre sine tolkninger av sitt favorittalbum «On the Beach» (1974). Han tar med seg et knippe av bandet sitt og lover flere overraskelser.

 

Sted: Musikkavdelingen, noterommet fra klokka 19:00 til 20:00

Først publisert 26.02.2015 på bergenbibliotek.no, sist endret 30.03.2015 – 12:41

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑