KONSERTER lintlint

Published on April 23rd, 2015 | by Lars Christian Bjørknes

Línt feirer første fullengder

Den 17. april slapp Línt debutalbumet Then They Came For Us på Klangkollektivet. Vi har tatt en prat med bergensbandet like før albumslippet blir markert med releasekonsert på Hulen.

Tekst: Lars Christian Bjørknes
Foto: Magnus Haaland Sunde

Lint2Línt har rukket å fylle tre år som band, og etter det første EP-slippet i 2013 har veien gått innom blant annet by:Larm, Trondheim Calling og Hovefestivalen. De melodiøse støy-postrockerne har blitt et godt kjent navn i musikk-Norge, og er nå altså klar med sin første fullengder. I kveld får albumet sin første skikkelige presentasjon på hjemmebane, når Línt inntar Hulen.

– Hvordan er det å spille i Línt nå om dagen?

– Travlere enn normalt, men det er bare deilig. Vi har hatt en hard, men veldig artig oppkjøring til plateslippet, med mye øving og finpussing av liveshowet vårt. Det føles veldig lettende å endelig få ut debutalbumet, og slippe materiale som vi har sittet med så lenge. Vi føler virkelig at det er en utgivelse vi kan stå for og er stolte av.

Hva kan dere si kort om det nye albumet?

– Albumet er i grunn en samling av låter som er skapt over en relativt lang tidsperiode. Du kan si det er et innblikk i hvilke stemninger vi har arbeidet med gjennom denne tidsperioden som strekker seg over cirka to år. Hele platen bærer et ganske dystert og jaget stemningslandskap, med lysere elementer innimellom.

Filmatisk

Línt fikk en del oppmerksomhet i fjor da de på bestilling fra Bergen Filmklubb lagde en time med musikk til stumfilmen Berlin, storbyens symfoni. En del av materialet fra denne oppsetningen har dannet grunnlaget for låter på Then they came for us, og dette med musikalske stemninger er et viktig stikkord i Línt-universet.

– Den faktiske tematikken til albumet er litt løs. Det handler om stemningene i låtene, om å kjenne på alle de små og store følelsene som man ikke har kontroll over. Og ikke minst så handler det om å være i et felleskap og hvordan humør svinger i forhold til hverandre.

Finnes det noen konkrete inspirasjonskilder?

– Vi er en gjeng med veldig forskjellige musikalske preferanser, så vi liker å si at dette er summen av musikksmaken vår. Vi jobber mest mot oss selv og at alle skal skulle stå inne for lydbildet og de forskjellige elementene. Vi møtes vel et sted rundt støyrock og trip-hop.

Dansk samarbeid

Debutalbumet er i sin helhet spilt inn live, noe som i følge bandet har satt spor på det endelige resultatet.

– At vi har spilt inn albumet live har gitt det hele en mer dynamisk og organisk sound. Å spille inn på den måten gjør at vi tar mer vare på liveuttrykket vårt og gjør hele greien mindre statisk. Det føles mye mer naturlig å spille sammen og samarbeide om resultatet enn å spille hver for oss i et isolert rom.

På albumet har Línt samarbeidet med den danske produsenten Brian Batz, hovedhjernen bak Sleep Party People, shoegaze/drømmepop-bandet som i fjor slapp det kritikerroste albumet Floating. Batz omtales av diverse kilder som en ekstremt innovativ soveroms-popmagiker, og Línt har i flere år vært fans av både musikken og produksjonen til dansken.

Etter et par oppvarmingsjobber for et av bandene hans fikk de god kontakt, og samarbeidet ble innledet.

– Vi står for det musikalske uttrykket selv, men han har fått det til å stemme overens på en måte vi ikke har klart på egen hånd. Han har hatt frihet til å leke seg med mye effekter, og til og med noe av arrangeringen, men det har vært en veldig fin prosess med gjensidig forståelse og godt samarbeid.

Skjult slovak

– Hva bringer resten av 2015?

– I sommer begynner vi å skrive til neste utgivelse, og forhåpentligvis blir det en norgesturné til høsten.

– Til slutt: Låt nummer to på albumet heter Mierka, som er slovakisk for ‘mål’ eller ‘skala’. Tilfeldighet eller snik-slovakifisering av musikk-Norge?

– Kudos for fin oversettelse! Det er isåfall en veldig tilfeldig snik-slovakifisering. Holder det å si at vi heller litt lenger nord?

Línt spiller på Hulen torsdag 23.april, og på Crossroads i Oslo fredag 24.april.

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑