ANMELDELSER The_Phantom_Band

Published on April 29th, 2015 | by Arild Ness

The Phantom Band – Fears Trending

En villstyrlig synth nekter å vente til dørene åpner seg og starter Fears Trending, det fjerde studioalbumet til Glasgow-bandet i The Phantom Band.

Tekst: Arild Ness

Fears tradingOg nettopp denne synthen som ikke helt ønsker å tilpasse seg følger med oss gjennom hele albumet. Det smått narkotiske coveret, samt et gjestebidrag av folk-kjempen Alasdair Roberts er for mange nok til å skape de interessante vibbene som skal til for å gi albumet noen runder.

Mange merkelapper har blitt satt på The Phantom Band. Både promoteringsansvarlige og anmelderkorpset synes å enes om fantomene som et rockeband som forlyster seg i elementer av både prog, psykedelia og folk. Denne stilfusjonen fungerer da også ganske bra her, selv om noen sikkert skulle ønske seg mer av den ene eller den andre retningen. Noen ganger fremstår bandet som mørke portvoktere, andre ganger er det meir liv i skotske lundar.

Dunkel, tung instrumentering og brei skotsk aksent gjør ikke bandet til noe unikt. The Twilight Sad, Arab Strap og My Latest Novel har for eksempel gjort lignende før. Men albumet høres likevel sprekt ut i den forstand at det ikke inngår kompromisser.

Som den nevnte synthen i starten kjennes heller ikke melodiene tvunget frem av for mange formler og regler, men heller av musikalsk lekenhet og spørsmål som; dette passer vel ikke helt inn, men kan vi prøve det likevel?


About the AuthorBack to Top ↑