ANMELDELSER sterkt_stoff_2896677a

Published on May 6th, 2015 | by Trond Blom

Sterkt stoff: konsertopptak fra Bergen

Ikke bare en skatt, men en klassiker!

Tekst: Trond Blom

– Dette er en plate mange bergenske platesamlere sikler etter – spesielt dersom den har melposen i behold. Har den overlevd snart 30 år uten at noen har fiklet med den? Det var forresten ikke mel som var i posen, men natron.

Sterkt stoff (Apollon Records, 1982) ble utgitt av Aksjon for bo- og arbeidskollektiv i Hordaland, en aksjon som startet med støttekonserten «Kutt heroinen», der flere av deltakerne på platen også deltok.

Opptakene er gjort på konserter på Studentsenteret og i Nygårdsparken i 1982. Om noen av disse konsertene var selve den ovenstående, vet kanskje noen av leserne.

I tillegg til store navn som Elektrisk Regn, Alle Tiders Duster og Program 81 var det flere musikere på denne platen som skulle komme til å bli fremtredende i det bergenske musikkliv: I Heaven & Hell, med Bloodyen på vokal, fant man også en ung sologitarist med kallenavnet Piddi – seinere låtskriver og frontmann i Pompel & The Pilts.

Feet Masse skjulte bl.a. to fremtidige brikker i Alzheimer/Silverspurs, nemlig vokalist og bassist Jo Gjedrem og trommeslager Martin Smith-Sivertsen.

Jeg mener også å dra kjensel på Lasse Myrvolds røst i bandet Stand In, men er neimen ikke sikker. Sist men ikke minst må nevnes Doktor Larsens perle Freak i en by – for den alene er dette en plate å blø for!

Først publisert i BAs papir- og nettutgave fredag 6. november, 2009.

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑