KONSERTER LadyHar

Published on May 21st, 2015 | by Lars Christian Bjørknes

Konsert: Lady Hardanger 21.05.2015

Lady Hardanger gjør i kveld sitt første besøk hos oss på Musikkavdelinga. Med seg i kofferten har de et heimkokt brygg av cajun, calypso og old time.

Tekst: Lars Christian Bjørknes

Bandet har eksistert i rundt regnet et år, og for å sitere deres eget presseskriv så foregikk oppstarten av Lady Hardanger cirka på denne måten: Lady Hardanger reiste frå Vestlandet, ramla i gumbogryta i Louisiana og fann popperler i undergrunnen i Berlin. Og slik endte dei opp med det dei kallar lokal verdsmusikk, ei frisinna blanding av cajunmusikk, old time, calypso, pop og norsk tradisjonsmusikk.

Men hvem er de? Vi spør vokalist og felespiller Ingeleiv Berstad.

– Vi er en gjeng musikkentusiaster som forvillet oss ned i sumpene i Louisiana. Der ble vi overbeviste om at vi måtte starte et band og at cajunmusikken måtte være en del av dette.

De fire musikerne har alle nokså forskjellig bakgrunn. Berstad er danser og koreograf, Anne-Lise Frøkedal er blant annet kjent fra band som I Was A King og Harrys Gym, Olav Christer Rossebø er profesjonell folkemusiker, mens banjotraktør Ingemund Askeland til daglig er religionshistoriker.

– Til tross for forskjellig bakgrunn har vi alle en forkjærlighet for gode låter om lykkelig og ulykkelig kjærlighet. Låtskriver og assosiert medlem av bandet, Stanley Brinks, var også med til sumpene og har i ettertid skrevet flere låter til oss.

– Hvorfor bør folk ta turen for å høre dere spille?

– Musikken vår er ment for å deles i ett og samme rom. Den er full av energi og rare og vakre stemninger. Vi elsker å spille sammen, men det er ekstra stas å dele musikken med flere folk.

– Hva bringer framtiden for Lady Hardanger?

– I juli skal vi på en tysklandsturné som ender på en festival ved Rhinen. Vi skal også gjøre noen mindre festivaler i østlandsområdet. Bortsett fra det er landskapet åpent. Vi tenker på utgivelse, men å kalle planene konkrete vil være å gå for langt.


About the AuthorBack to Top ↑