NYHETER vildetuv

Published on June 26th, 2015 | by Lars Christian Bjørknes

Singelslipp: Vilde Tuv – På vei innover

Eskapistisk og drømmende minimalisme fra snart albumklare Vilde Tuv.

Tekst: Lars Bjørknes

unnamedBergensartisten og enmannsbandet Vilde Tuv er på banen igjen med et låtslipp fra det kommende debutalbumet. Da sømmer det seg med en liten oppsummering.

– Ny singel og musikkvideo. Gratulerer! Hvordan føles det?

– Tusen takk! Jeg synes videoen ble fin og er glad for å kunne vise den fram.

– Hvordan vil du beskrive den generelle følelsen bak sangen?

– Det er først og fremst en veldig glad følelse som ligger bak sangen, men teksten er samtidig eskapistisk og personen som synger har ikke beina på jorden. På den måten kan sangen også være litt trist, da den viser en glede som bare finnes i himmelen. Sangen gir trøst igjen idet den forteller at det også lyser nesten like mye inni deg selv, og at kroppen din ikke er alene, men er en del av alt som finnes.

Magiske hjerner

Videoen er lagd av kunstnerne Tore Winsents og Numi Thorvarsson, som Tuv uttrykker stor respekt for.

– De har magiske hjerner, god smak og kompetanse innenfor foto og film, så jeg stolte på at de ville være med å lage en vakker film, forteller Tuv.

– Jeg ønsket å lage en video som viste så mye lys som mulig og løste opp i skillene mellom meg og omgivelsene. Jeg ønsket at en lysende kraft skulle komme ut av videoen. Syns alltid det er er artig å ha med gitaren som atributt, det gir mye artige assosiasjoner i alle retninger.

Krevende innspilling

Låten er produsert av Kristian Stockhaus, i likhet med store deler av det kommende albumet.

– Det er begynt å bli veldig gøy nå når vi nærmer oss resultatet av et ferdig album. Denne platen har vært krevende å spille inn, da den består av sanger jeg har skrevet for mange år siden, og utviklet over tid, sier Tuv.

– Jeg har for lenge siden dannet et tydelig bilde av hvordan jeg vil at sangene skal bli, og med den innstillingen kan det være krevende å møte fysiske lover og begrensninger. Men Stockhaus har på sin side vært fantastisk flink og vi har utviklet en god og ærlig dynamikk og samarbeid.

Dette samarbeidet resulterte i fjor blant annet i singelen Svømmebasseng.

– Hvordan tror du resten av 2015 kommer til å bli?

– Jeg tror det kommer til å bli bedre og bedre som vanlig.


About the AuthorBack to Top ↑