KONSERTER pinkerton

Published on January 3rd, 2015 | by bergenbibliotek

0

HUSLYDEN: Nam Nguyen fra Fjorden Baby! tolker Weezer’s “Pinkerton” – 19.02.15

Huslyden er bibliotekets satsing på musikalitet og tekst. Huslyden består av en konsertserie der ulike band velger ut en perle fra musikksamlingen vår, tar den med til øvingslokalet, for så å returnere platen som en livekonsert. Det vil også bli plateprat med artisten om hvorfor nettopp denne platen ble valgt, før artisten fremfører sine tolkninger. Først ut er Nam Nguyen fra Fjorden Baby! som skal covre Weezers fantastiske Pinkerton.

Tekst: Charlotte Myrbråten

Om valget av plate sier Nam:

– Pinkerton er et album fra nittitallet som betydde mye for meg og mange av mine venner i ungdomstiden. Jeg har en tydelig minne da jeg i syvende klasse var på platebutikk på Loddefjord Torg etter skolen og bladde gjennom cdene fra rap-seksjonen. På andre siden av butikken stod Sturle og Lars og sjekket ut cder fra alternative-rock hyllene. De var alltid de to kuleste guttene som jeg så opp til fordi de var annerledes og gjorde andre ting, som å høre på rock-musikk. Selv om jeg var en ekte loddefjord slaur med sæggebukse, skateboard og caps, tok de meg inn i varmen og viste meg kul musikk. Etterhvert fikk jeg og spille trommer i bandet som de hadde nylig startet. Det var begynnelsen på min musikkkarriere. Weezer var en av de bandene som ikke var så kompliserte i spillestilen sin, enkle trommetakter og powerchords. For meg, en god betegnelse på hva gode låter handler om for meg. Enkelthet, glede og sorg. Den dag idag syntes jeg det er en den beste fremgangsmåten når jeg komponerer musikk.

– Det som inspirerer meg mest med platen er deres lydbilde. Platen er spilt inn av bandet selv, og låter derfor annerledes enn deres andre utgivelser. Denne innspillingsmetoden har vært til stor inspirasjon for meg siden ungdom, og fikk meg til å kjøpe meg et firesporskassettopptak for å spille inn egne låter.

– Pinkerton, er en dyster plate med triste tekster, forkledd i veldig fine og vakre harmonier og melodier. Weezer er inspirert av 50s og 60s amerikansk popmusikk, pluss store amerikanske gitarhelter som Eddie Van Halen.

– Dette er en stil som min musikk også har, dette har jeg lyst å vise i form av å spille også noen av mine egne låter. Jeg ønsker å ta publikummet med på en reise med fine lyder og melodier, forhåpentligvis dukker det opp masse Weezer fans. Har tenkt å gjøre det alene for å statuere loner-estetikken, hvis jeg tar med meg noen er det definitivt noen av guttene mine som jeg har hørt på platen mye sammen med, og hengt med.

Først publisert 08.01.2015, på http://bergenbibliotek.no/, sist endret 12.01.2015 – 10:52

Tags: ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑