KONSERTER Übertøs

Published on September 22nd, 2015 | by Lars Christian Bjørknes

Übertøs & Kjøtt

Vår egen konsertserie Huslyden fortsetter ufortrødent også i høst. Først ute i rekken er Übertøs, som tar med seg en fryser full av Kjøtt til biblioteket.

Tekst: Lars Christian Bjørknes

Übertøs er etterhvert et etablert navn i Bergens musikkundergrunn, og i løpet av årene de har holdt på har de rukket å bytte ut indie-poprock med sin egen cocktail av new wave og garasjerock. De fleste bandmedlemmer har også blitt byttet ut på veien, og til og med et navnebytte har de fått tid til. Passende nok i denne anledningen var det originale navnet på bandet Pølsefar.

Passende fordi det ikke er Übertøs sin fullengder fra i fjor som kommer til å ha hovedrollen på denne konserten i Musikkavdelinga. Det er derimot kultbandet Kjøtt som skal covres, i tråd med Huslydens kongstanke om å løfte fram og belyse musikk fra vår egen samling.

Kjøtt er skikkelig

Vi har spurt Übertøs-vokalist Charlotte Maury-Aveline om hvorfor valget falt på akkurat Kjøtt, og fikk til svar ei liste på fem punkter:

* Bandet hadde ei useriøst kort levetid.
* Tidenes bandnavn.
* De gjorde så mye riktig på en gang: Snekret sammen fine melodilinjer, intrikate og drøye rytmer, artige og troverdige tekster inne i en sky av skeive toner. Erkeeksempelet på deilig postpunk.
* De fortjener et større ettermæle i norsk musikkhistorie, sammenlignet med en del andre slette band som blir trukket fram gang på gang.
* Kjøtt er skikkelig.

Og mer enn det trenger vi egentlig ikke å skrive i denne sammenhengen.

Vel møtt til konsert!

Konsertstart 19:00, 23.09.2015.

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑